2019-04-23 226 浏览
今日同朋友去到铜锣湾,唔系太饿,又想食少少嘢所以就决定去咖啡弄。我地好好彩12点去,𠮶阵无咩人,完全唔洗排队,入到去已经有几枱人坐咗喺度。我地叫咗个碎蛋沙律三文治,炭烧咖啡,同水果冰茶。因为朋友对奶类敏感,店员好细心,记得帮忙走晒所有奶类嘅嘢,例如牛油。个三文治好足料,啲碎蛋份量好足,又唔会太多沙律酱,同个面包好夹,一咬落去,仲足料到咇晒啲馅出嚟,好满足。仲有啲配菜,例如生菜、青瓜同蕃茄都好新鲜。炭烧咖啡就一般,带点微酸,无一般嘅日式咖啡咁易入口。个水果茶就依旧出色,杯上加上柠檬同冰特别清新,啲水果都非常甜,啲橙同苹果都好甜,同个红茶好夹,值得一再试。下次嚟会再叫其他甜品!

2019-04-23