2023-06-11 253 浏览
老公呢日带我去食好野,去到ICC 101已经觉得大地在我脚下既感觉😍经过金碧辉煌走廊到麒天,装潢超华丽,而且境观非常开扬,一望无际咁睇到维港美境,相信夜晚一定更加靓😍当我望紧餐牌其间,老公已经点左行政商务套餐&几款点心,佢话同D同事嚟食过,所以唔驶谂就点左😂先来几款点心😋佛跳墙汤饺:呢个系老公特别点的👍🏻浓郁的高汤清而不黏,汤饺足料饱满好大只,味道及卖相相当华丽🤤🤤黑毛猪叉烧肠粉:肠粉好滑身,加上黑毛猪肉味浓郁,食完齿颊留香😋😋陈皮子姜牛肉球:弹牙爽口又嚼劲😋酸辣海鲜小龙包: 呢个几有特色,有必传统小笼包,呢个包住酸辣汤汁,好醒胃😋😋跟住行政套餐都到了👏🏻👏🏻套餐包括点心、炖汤、主食、饭食及甜品😋笋尖鲜虾饺: 皮薄馅靓,虾肉弹牙又爽口😋一啖将成粒饱满虾饺放入口真系正😝玑煮鲍鱼烧卖: 烧卖都几足料,不但有猪肉馅,仲有大大粒虾肉,加埋表面粒鲍鱼仔,当堂高贵了很多😌香槟蟹肉石榴粿: 薄薄香槟色皮包住满满的蟹肉馅,浓浓鲜味😋😋24K蟹粉锅贴:蟹粉迷一定喜爱,锅贴皮软糯咬感,而且表面煎到少少脆口,一咬即爆汁,馅香汤鲜味😋金腿萝卜丝酥:颜色好抢眼😍千丝酥皮,口感松脆,馅料咸咸香香👍🏻👍🏻鳕鱼窝夫卷
先来几款点心😋
陈皮子姜牛肉球:弹牙爽口又嚼劲😋
鳕鱼窝夫卷:外层酥脆,入面铺满鳕鱼馅料,鲜味👍🏻
松茸螺头炖花胶汤:火喉十足,清甜滋润,胶质令到有少少张口😋
花雕银雪鱼3.6乳酪:呢个食法真系第一次,嫩滑的鳕鱼柳,已好吸引😍加上带有花雕酒既香滑乳酪炖蛋,真系好完美👍🏻👍🏻
瑶柱扒芦笋:一口满满爽翠芦笋及瑶柱丝,超爽👍🏻
头抽和牛松炒饭:食到呢度都几饱下,不过呢个炒饭好有镬气,香气四溢😋米粒分明👍🏻👍🏻
荔枝石榴露:食到最后都好有惊喜😍呢个甜品系我至爱,浓郁石榴与清甜荔枝合体,两者都唔会抢到对方味道,而且唔太甜,亦都有粒粒果肉,为呢餐划上完美句号😋😋
2023-06-04
午餐