其实平时好少去青衣呢边,不过约咗个Friend佢咁啱要去呢边拎嘢俾人,所以顺便揾吓呢到有咩好西啦!因为呢边唔系青衣城,系屋邨商场𠮶类,第一次见好多都系连续快餐店,以为冇咩嘢好食,最后揾到有呢间泰国菜,之前未见过,一场嚟到,当然食啲未食过嘅嘢啦!🤭因为我同朋友都唔食海鲜,好彩呢到有用鸡丝炒嘅金边粉!🤩 味道仲要炒得好好食😍😍 (出面好多都系用虾炒又唔俾转其他🥲)仲叫咗个必食嘅马拉盏通菜🥬 呢个特别啲唔系炒,佢系通菜煲连猪颈肉~🐷 都几好一次过食晒两样嘢😆 唔洗额外叫多碟肉👍🏻酸辣无骨凤爪,酸酸甜甜,味道适中👌🏻 要提一提个烧菠萝🍍好有惊喜🤩 估唔到$32系好大旧!食完超饱🤣 而且系旧旧都好甜㗎🥹🙌🏻最后甜品 我哋叫咗椰汁千层糕结尾😋 烟烟韧韧 有椰香之余重点系唔会太甜👍🏻叫埋两杯嘢饮埋单先$300几😂😂 性价比绝对OK👍🏻 食物水准🉐🉐🉐 所以说屋邨商场都会觅到好西啊!🤤

泰式鸡丝炒金边粉

烧菠萝