2022-06-24 66 浏览
小编远道由九龙市区入到屯门建生去应援店打卡,当然要喺附近揾食,试下新餐厅啦!🤗 当日本身出门已经系黄雨☔️,入到去屯门之后变咗红雨🌨。好在喺轻铁落车后,都叫做有一段有盖行人路挡下雨,未至于全身湿晒😅 转入建生商场行返出去,就会见到同屋邨零舍唔同风格嘅盘子工房啦! [ 乱闯试饮试食 ]🍽 咸蛋黄蟹肉意粉 😋😋😋😋😋虽然骤眼望落去唔多觉有咸蛋黄酱嘅橙黄色,但仔细睇系见到一粒粒咸蛋黄,只系捞埋咗喺蟹肉同意粉度 🤩 酱汁唔会过于浓烈,整体带有咸香味! ☕️ 竹炭鲜奶咖啡 😋😋😋😋先被餐厅选用嘅咖啡杯吸引咗,细细杯好精致 😁 饮落咖啡味先冲上上颚同鼻腔,然后再喺口腔慢慢散去,感觉几得意,又唔会令人讨厌!唔知系咪因为加咗唔少竹炭粉落去嘅原故呢?🤔午餐 💵💵💵 约港币$140/人 顺带一提︰餐厅只收现金,大家去帮衬嘅话,唔够现金喺手,可以到附近嘅商场㩒钱。💁🏻‍♀️ 题外话︰望住玻璃门外嘅雨水放空发呆真好☺️,谂住等雨细啲就离开餐厅,准备去下一个应援打卡店,点知埋单行出门口冇几步路,变埋黑雨…… 🌧🤦🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ 最后,喜欢嘅话,欢迎follow @foodirectory.hk !

[ 乱闯试饮试食 ]
🍽 咸蛋黄蟹肉意粉 😋😋😋😋😋