2019-05-27
<屯门不错泰菜>😃泰好味 我上网睇有好多分店 但市区𠮶 d从来冇食过 亦唔知系咪同一个老细 , 不过今日探屯门朋友 佢介绍呢间唔错 就入左去试 😃 食店好细间 见到有 d人 lunch叫外卖 餐厅净系两公婆做 食物质素十分唔错 住屯门系值得黎食下👍🏻 🍴香叶炒饭🔥🌿唔知点解老板甘有心机 整左做心型 有洋葱 青豆葱花 辣椒等等 整得好惹味🌶 饭粒 粒粒分明 口感烟靭 仲有 d猪肉碎同 蛋碎 增加香味同口感 好正好有镬气🔥🍴冬荫公汤 🔥用明火煲住既冬荫公汤 汤底味道酸辣开胃 带 d奶香 同香茅香 虾肉好新鲜又多 落足料🦐仲有杂菇 葱花 点缀 好味好香! 🍴泰式生虾🦐生虾够肥美新鲜 冻既程度刚好 上面有 d蒜同辣汁 一齐食好爽口 辣得过瘾 正🌶😃 🍴辣酱炒鱿鱼🦑鱿鱼好多足料 用左青椒 洋葱辣椒调味🌶佢 d酱汁甜咸味平衡度好 仲带 d辣香 鱿鱼弹牙入味 好正🍴小食拼盘😍春卷 串烧 虾饼春卷充满住萝卜丝 粉丝 菇 好有口感 外面香脆。入面热辣辣🔥正 虾饼🦐虾肉虾胶弹牙 出面香脆 点甜酸汁更正 而串烧都烧得好好 鸡肉弹牙 熟得刚好 带 d沙嗲汁好味🐤 🍴生菜包🥬🐷洋葱 葱花
🍴香叶炒饭🔥🌿
🍴冬荫公汤 🔥
有杂菇 葱花 点缀 好味好香!
🍴泰式生虾🦐
🍴辣酱炒鱿鱼🦑
🍴小食拼盘😍
春卷 串烧 虾饼
🍴生菜包🥬🐷
洋葱 葱花 香料 加埋猪肉碎整成生菜包 我好钟意生菜包有 d独特既酸味 再加上猪肉碎要带 d肥膏 连埋新鲜生菜放落口 正😃
🍴泰式烧鸡🔥🐤
烧鸡烧得唔错 鸡肉外皮带 d香脆 香料同豉油香都浓 鸡肉好够镬气 入面鸡肉好弹牙 点埋烧酸酱好味 ! 🐤
#泰国菜 #烧鸡 #生虾 #生菜包 #炒饭 #冬荫功
Score 平均分 <7.4/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#泰好味
屯门井财街青菱径 鹿丸大厦地下
~~~~~~~~~~~~