2022-06-18 59 浏览
今日同老豆提前庆祝父亲节,经琴日邻居介绍去左一间新开无耐响翠宁嘅西餐厅。我地住码头果边,坐几个轻铁站就到。间餐厅距离轻铁站都好近,落车行过去都系两分钟左右。去到环境都算舒服,小店黎讲算系咁上下。枱上有鲜花做摆设,睇得出餐厅都有诚意。我地叫左4碟款食物,佢地有welcome bread 同埋有餐汤或者沙律选择。餐汤饮落似自己做,唔系罐头汤。鸡胸凯撒沙律都算正路。到左主菜有惊喜,我地叫左大虾阔面,BBQ汁嘅三文鱼,猪排骨同埋烟熏西冷四个菜。三文鱼配酸椰菜同埋酸面包呢个组合真系唔错,酸嘅味道配上三文鱼鸡肉味简直一流夹!烧排骨正常发挥,最惊喜个番薯条,我阿妈好钟意食。大虾个宽面配上个汁好好食。食落去好易入口,好开胃,好多大牌子嘅西餐厅都食唔到呢一个汁水,好特别。最后个烟熏牛扒有惊喜,卖相好靓,出嚟嘅时候有烟熏嘅效果,打卡一流,味道都好好食。睇吓嘅甘笋蓉配上西冷顶嘅炸甘笋丝,食落去都好夹!食完嘅时候,有侍应问我哋嘅感觉如何,我哋都话好好食。我哋都有俾意见佢哋,睇得出佢哋都好有诚意,抵赞👍🏻
去到环境都算舒服,小店黎讲算系咁上下。
枱上有鲜花做摆设,睇得出餐厅都有诚意。
餐汤饮落似自己做,唔系罐头汤。鸡胸凯撒沙律都算正路。

烧排骨正常发挥,最惊喜个番薯条,我阿妈好钟意食。

睇吓嘅甘笋蓉配上西冷顶嘅炸甘笋丝,食落去都好夹!