2022-12-27
近期已经去左2次既铺头,因为佢既咖啡实在太出名,所以就算好远都去左2次😂就介绍番2次食左既野😛😛(10分为满分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑鲜橙朱古力牛奶咖啡($48)呢个见到就好想试❤️因为不嬲好钟意食橙味朱古力🍫一上到枱卖相已经超吸引,一片自家制橙干,右埋旁边靓靓既蝴蝶匙羹,唔知点解就好有圣诞节气氛,岩晒圣诞节饮🎄🤶饮落系劲特别既口感,先饮到鲜橙汁既酸酸味,然后到朱古力既甜味,再慢慢有咖啡既味出黎,超级好饮❤️❤️👍🏻👍🏻Daily Special- 巴斯克蛋糕佢每次都会有唔同既daily special,不过就要自己去IG/FB睇番,我地就叫左个巴斯克蛋糕🍰味道中规中矩喇,都够湿润,但我略嫌芝士味可以再重啲😛😛个人黎讲觉得上次系上水everglow个个绿茶巴斯克好食啲🙈🙈手冲咖啡 ($68)黎左两次都分别试左唔同种类既豆,第一次系试莓味为主既(不过事隔太耐我唔记得左系边个地方既豆😂)啲莓味好出,大部分既风味都饮到同闻到😄😄第二次试左kenya 既豆种,今次系比较酒味重啲,但都冲得好好,绝对系水准之作黎❤️👍🏻价钱:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑手冲价钱68-108都有,呢个价钱唔算贵喇,同埋铺头
(10分为满分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
鲜橙朱古力牛奶咖啡($48)
Daily Special- 巴斯克蛋糕
手冲咖啡 ($68)
价钱:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
手冲价钱68-108都有,呢个价钱唔算贵喇,同埋铺头会定期更新menu,钟意饮咖啡既啡友一定要黎试下☕️
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑
交通黎讲真系唔系好方便,位卡屯门新墟附近,揸车去到都系偷偷地泊返附近街边快快食完就走人🙈🙈因为啲咪表长期有大把人等🥲🥲搭轻铁好你就比较近何福堂站,但我都唔熟屯门交通,大家去之前都系上google map search下就最稳阵😆😆铺头都系对正大马路个边既,位于住宅区附近,一去到就好易揾到佢因为佢系个头比较多人会入去既铺头🤣🤣
环境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑
铺头入面比较细,大部分既位置都系冲咖啡既位置,而枱主要都系2人枱为主,第一次坐到入去最入超级焗,坐得有啲唔太舒服,第2次坐番出面既枱就光猛凉快好多,仲可以睇到店员冲咖啡😍😍不过始终都好多人专程去饮啡,假日时间多人起上黎都要排队呀🙈🙈
性价比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑
对比市区大部分既咖啡铺,虽然呢度唔算特别平,但冲出黎系水准之作,店员亦好好耐性讲解唔同豆种既特性,再睇番你钟意饮咩类型既豆推介,最重要系良心小店💛虽然铺头位置比较偏辟,但我有机会既话都会一个月黎一两次既😂🫡