餐厅: 寶島
资讯:

相信系码头区读过书嘅中学生都应该食过呢间大名鼎鼎嘅宝岛 话名宝岛就一定会有台式料理 而呢间餐厅唔单止台式 仲有日式同韩式料理 虽然质素系茶记 但系价钱系学生价都算可以接受 无论细食量大定细嘅你都应该适合因为呢度可以斟酌自己需要加饭或者少饭!🍛青椒煎蛋蚝仔饭💰52系碟头饭入面我通常都系式肉燥卤水蛋饭或者系呢个(鸡蛋爱好者🤣)呢只煎蛋唔系太阳而系炒蛋 唔系滑蛋系因为佢比较香口同埋脆身!所以呢只煎蛋相对太阳蛋来讲特别焦香😍D蚝仔我今次食都算好大旧 入面肉好饱满 咬开系啖啖肉嘅口感 而且好鲜甜 不过佢应该系要睇来货决定质素 因为上次食过一次都麻麻🥲点睛之笔其实就系呢度嘅烧汁 话说我坐系出面三张台嘅其中一张 得一支烧汁仲要比三张台轮流用 最尾净返一半🤣而加左烧汁之后就好似酱油捞饭咁 捞饭都特别香 加上青椒会比较重油味 个人比较钟意冇青椒嘅版本 整体饭会冇咁油🍲韩式泡菜豆腐海鲜锅烧年糕💰55以为系韩式年糕所以好有兴致嗌左 点知原来系超市切好嘅一片片年糕 而且辣酱要自己调开捞匀🥲不过海鲜同豆腐份量都多 而且冇乜油水食落好似舒服D 但系韩式辣酱太咸啦 食完成个下昼个口都超级干 大家如果食嘅话千祈唔好饮

🍛青椒煎蛋蚝仔饭
💰52

青椒煎蛋蚝仔饭

🍲韩式泡菜豆腐海鲜锅烧年糕
💰55
以为系韩式年糕所以好有兴致嗌左 点知原来系超市切好嘅一片片年糕 而且辣酱要自己调开捞匀🥲不过海鲜同豆腐份量都多 而且冇乜油水食落好似舒服D 但系韩式辣酱太咸啦 食完成个下昼个口都超级干 大家如果食嘅话千祈唔好饮太多汤 btw呢度嘅窝蛋都系煮完即刻打一只生嘅落去 个人不太钟意😬
韩式泡菜豆腐海鲜年糕

呢度仲有好多人钟意嘅咖哩乌冬 锅烧辛拉面 但系我就觉得呢啲好快餐式 个人比较钟意呢度嘅大碗饭系列 烧汁鸡扒都值得尝试!不过佢好钟意突然休息 特登走过来摸门钉就唔好啦 可以路过试下 另外老世做野速度好快 所以态度唔会特别好 佢地都有写明工作繁忙 忘记微笑要大家见谅🤣

📌 宝岛 (屯门)
屯门湖翠路138号启丰园商场地下25号
2021-12-21
等候时间
5 分钟 (堂食)
青椒煎蛋蚝仔饭