餐厅: 小曼谷泰國美食 (南角道)
资讯:

2021-11-26 53 浏览
开咗宋皇台站对去九龙城食嘢真系超级方便,最近小曼谷开返喺旧舖对面,B出口行上嚟就系,仲更就脚,今次唔拣太子道𠮶间试吓呢间!“泰式清汤鸡肉汤河”话就话清汤,汤底好鲜甜,鸡肉嫩滑,份量足够!“沙嗲串烧”因为想食吓其他嘢,今次只叫了鸡和猪,小曼谷永远唔会失望!“泰式烧牛仔骨”第一样想试吓呢个,火喉啱啱好,唔太韧,有肉汁唔亁身,味道唔错!“泰式炸芝士虾丸”第二样想试就系佢,热辣辣脆卜卜嘅外表,内里系浓浓嘅芝士,而且个个都大大粒,好有口感,食一粒都饱饱地!“泰式马拉盏炒椰菜苗”每次到小曼谷都会点嘅菜式,又系一个永远唔会食唔哂嘅炒菜!“泰式花胶浓汤煲仔翅”够哂两个人食嘅份量,好足料,花胶都𠮶少,加小小胡椒粉食份觉惹味,值得推介!“芒果沙冰”个仔最爱嘅饮品,连我都忍唔住偷饮咗佢几啖,好正!“小曼谷原只芒果糯米饭”轮到我至爱嘅泰式甜品,一个我再三介绍俾朋友,去小曼谷一定要食嘅食物,真系好鬼好食㗎,暖暖嘅糯米饭加上椰汁,甜甜酸酸嘅芒果,真系就算几饱都仲食得落!
“泰式清汤鸡肉汤河”
话就话清汤,汤底好鲜甜,鸡肉嫩滑,份量足够!
“沙嗲串烧”
因为想食吓其他嘢,今次只叫了鸡和猪,小曼谷永远唔会失望!
“泰式烧牛仔骨”
“泰式炸芝士虾丸”
“泰式马拉盏炒椰菜苗”
每次到小曼谷都会点嘅菜式,又系一个永远唔会食唔哂嘅炒菜!
“泰式花胶浓汤煲仔翅”
“芒果沙冰”
个仔最爱嘅饮品,连我都忍唔住偷饮咗佢几啖,好正!
“小曼谷原只芒果糯米饭”
浓汤花胶煲仔翅
鸡肉汤河