2018-11-20 28 浏览
不嬲无辣不欢,但系太辣又食唔到😂好似我哩种中意食辣又食唔到好辣嘅朋友仔,就一定要去试下山城小面,包啱口味!哩间小店主打川菜,而且口味正宗,辣度仲可以因应个人口味而作调节。我同朋友仔一人叫咗一碗面,几唔错!我哩碗系肥肠粗面,小辣,面爽口而且咬落有口感,面质唔会太硬或太淋,啱啱好!肥肠好香口,而且好入味,小辣嘅汤底辣得黎又好剌激,十分开胃。朋友要咗鸡翼宽条面,面条爽口而且好滑,索晒汤底嘅精华!鸡翼肉质鲜美多汁,卤得超入味,口感较为淋身。另外仲叫咗一个蒜泥白肉同埋口水鸡翼。蒜泥白肉味道适中,唔会好似岀面餐厅咁过咸,而且肥瘦亦控制得好好,好食!口水鸡翼好易拆骨,而且肉质鲜嫩仲入晒味,必试啊!我地当然要试埋佢哩度岀晒名嘅冰粉!食完辣野食翻碗冰粉系人间一大爽事!哈哈!冰粉好冰冻,食落口劲滑,解辣又解渴,面头嘅提子干同山渣夹埋冰粉一齐食又岀奇地夹!

口水鸡翼好易拆骨,而且肉质鲜嫩仲入晒味,必试啊!