满满日本庭园氛围感🏞以山林作主题 浅木装修🪵舒服又具禅意🍃记住去露台打卡😛望跑马地超开扬 仲有棵”樱花树🌸” 主打高级厨师发办 有🐮和牛🦀蟹肉🍣鱼生omakase等 我拣左寿司omakase 12贯 整体新鲜 有系日本食嘅感觉☺️甜品几surprised 系来自 @neko.puff.hk 嘅拿破仑🤩🍣寿司盛盒12贯 + 1卷物 ($728)鲈鱼 - 鱼味最出亦清雅嘅一款🦐甜虾上面有深蓝色虾子 甜虾texture好黏口🤤🐚帆立贝味道鲜甜 用左特别切法 口感有别于平时食到嘅🥹深海池鱼 - 厚切鱼味浓郁 有姜葱去腥味🌟地金目鲷炙烧后鱼油鱼香更突出 肉质细嫩 走重口感路线 配咸面豉酱🌟鲛碟鱼浓郁鱼油香 师传系上面放左灼烧过嘅裙边 入口即溶😍🌟🦀北海道毛蟹My fav!!! 丝丝毛蟹mix埋蟹膏 配埋少少柚子酱 眼前一亮嘅一款🤩𫚕鱼 - 加入芥末子 鱼肉清爽鲭鱼 - 超厚切嘅鲭鱼自渍 一大块紫菜包住 用左柚子调味 完全唔腥🌟烟薰𫚕鱼腩用樱花木烟熏后 有明显木香🌸鱼味比上一道更浓郁 用葱中和鱼腥🌟北海道海胆北海道永远世一😍鲜甜creamy🤩用芥末同盐简单调味已经好好味🌟大扇拖罗第一次食dry ag

🍣寿司盛盒12贯 + 1卷物 ($728)
鲈鱼
北海道海胆
🌟北海道海胆
大扇拖罗
🌟大扇拖罗
第一次食dry aged熟成嘅大拖🤤油香更为突出 口感仲软绵左😍
🍙卷物 - 吞拿鱼蓉手卷
玉子
鱼烧
🥘熟食 - 茶碗蒸 面豉汤 玉子 鱼烧
芒果丸子拿破仑
🍰甜品 - 芒果丸子拿破仑
好耐之前食过neko puff 嘅牛乳炖蛋白拿破仑 已经比佢惊艳到🥳个牛乳味系超浓超奶! 今呢个嘅酥皮一样有牛油香 保持酥脆~丸子好香牛奶味🥰芒果juicy
茶碗蒸
鲈鱼