2024-10-04
同朋友一路好想试这间舖头的招牌打印咖啡,唔介意长途跋涉过来,难得佢哋嘅拉花系靓嘅因为出边成34度似火炉一样,于是入餐厅揾定位坐等埋塞车既朋友先落单。朋友10分钟后来到,点知恶梦开始!店员同我哋讲,咖啡机坏咗,做唔到2D同3D拉花!!!唔明白点解入座嘅时候冇同客人讲,餐牌上高亦都冇标示,我可以帮衬其他餐厅,不用白白浪费咗时间。因为餐厅远,前一日已经分别打电话同WhatsApp佢哋,查询有冇得book位,但佢哋系可以完全唔覆人😡。加上现场其实有人饮紧佢嘅泡沫拉花咖啡,有理由相信其实个咖啡机未必坏,只系当日系假期,佢哋可能做唔切,或者唔想做咁多嘢?👊当日出边好多人,职员不停同佢哋讲冇晒嘢食(大佬,当时只系中午12点咋㖞),同客人讲要update仲有冇Stock,佢哋如果唔介意,可以出去行吓45分钟至一个钟再过来😱,但又唔会俾张飞人哋,大热天时叫人去边?感觉上唔想做生意。绝总括唔系讲,非常失望嘅一餐,咁远嚟到,只系饮到自己都拉到嘅拉花 lor,真系滴晒汗!
店员同我哋讲,咖啡机坏咗,做唔到2D同3D拉花!!!