2023-02-05 94 浏览
位于荔枝角D2嘅Rustico, 已经屹立左好几年,相信质素唔会差,今晚同朋友聚旧一于试试。餐厅装潢走欧陆风,啡红色调加上石砖拱门,整个格调都充满西班牙小餐馆嘅感觉。侍应一黎到就好热情介绍是日推介,未食都已经有轻松有趣嘅气氛。传统西班牙油浸马铃薯洋葱奄列🥔🧅🥚Share分量嘅Tapas, 虽然外表平平无奇,但食落几好味好有惊喜,热辣辣嘅奄列蛋好滑,食到啖啖都有薯仔同洋葱,好香。脆炸银鳕鱼配蜜糖泡沫🐟🍯银鳕鱼颇鲜甜,唔会有腥味,肉质唔会梅,加上蜜糖甜甜地几开胃。作为前菜唔会好饱,啱啱好。炭烧21天干熟成美国肉眼扒🐮🥩因为系干熟成牛扒所以特别嫩滑多汁,味道带咸香,好好味。值得一提系焗蒜头🧄,每一粒蒜头都有油嘅光泽,焗至全熟,好食。最后唔少得系白酒Sangria🥂, 好易入口好似饮果汁咁,一跟饮一路食一路倾计,好满足!温馨提示) 厕所系位于D2 Place, 女厕入口非常跣,一定要小心地滑🤓

传统西班牙油浸马铃薯洋葱奄列🥔🧅🥚

脆炸银鳕鱼配蜜糖泡沫🐟🍯