2019-10-28
💪今日去ICBC Tower做gym, 做完就系LG层买埋lunch去朋友屋企食门面简约而且整齐企理既 , 就吸引咗我去望下岩唔岩食🧐餐厅专卖韩式便当、轻食(饭圈), 岩哂做完gym唔想食得太多大heavy既型男美女、楼上office返工既OL餐厅以外卖为主, 所以堂食位置唔多, 得一排bar枱最后我就拣咗外卖两份autumn special既韩式腐皮寿司餐Combo A - 蟹子蟹柳沙律、辣味鱿鱼、酱烧牛肉 ($58)🦀蟹子蟹柳沙律好fresh好爽口, 味道就比较日式口味🦑辣味鱿鱼我自己好钟意食韩国嘅辣味鱿鱼, 去亲韩国旅游或者去开尖沙咀韩国街都一定会买返屋企放喺雪柜慢慢食, 呢度嘅辣味鱿鱼认真唔错, 鱿鱼口感爽口弹牙👍🏾🐮酱烧牛肉酱汁甜甜地, 牛肉非常入味Combo B - 粟米沙律、泡菜猪肉、酱油咸鱼仔 ($56)🌽粟米沙律粟米清甜爽口, 味道同样比较日式口味🐷泡菜猪肉炒得好香好惹味, 但比较辣酱油咸鱼仔炒香过既咸鱼仔, 咸咸地又几好食几过瘾唔好以为得3旧好似唔系好多唔会好饱咁, 甜甜的腐皮内包住满满的饭, 加埋上面满满的配𩠌, 食哂非常满足, 再一人一杯热柚子茶、青橘子茶(甜中
门面简约而且整齐企理既 [Kim’s Bowl], 就吸引咗我去望下岩唔岩食🧐
餐厅以外卖为主, 所以堂食位置唔多, 得一排bar枱
🦀蟹子蟹柳沙律
好fresh好爽口, 味道就比较日式口味
🦑辣味鱿鱼
🐮酱烧牛肉
酱汁甜甜地, 牛肉非常入味
🌽粟米沙律
粟米清甜爽口, 味道同样比较日式口味
🐷泡菜猪肉
炒得好香好惹味, 但比较辣
酱油咸鱼仔
炒香过既咸鱼仔, 咸咸地又几好食几过瘾
唔好以为得3旧好似唔系好多唔会好饱咁, 甜甜的腐皮内包住满满的饭, 加埋上面满满的配𩠌, 食哂非常满足, 再一人一杯热柚子茶、青橘子茶(甜中带点酸👍🏾), 饱哂