2020-06-24 339 浏览
最近成日去观塘揾食,因为观塘真系几多隐世小店值得发掘,今日黎到呢栋工业大厦,都有好多餐厅选择,本身想返兜一间马拉野,但去到full左,就转战呢间cafe仔。我叫果个好似系野菜海苔饭,老实讲,比想像中颓,因为佢啲野菜好似人地碟头饭啲配菜右啲汁咁,但我见其他人叫果啲意粉同bagel系高质既,佢地话个意粉creamy得黎唔会腻(我估系用左低脂cream?)同埋佢有得一个bagel配个迷你意粉咁既餐,一次过满足晒你两个愿望。因为个饭平,所以都豪气少少加钱叫左个低脂岩盐咖啡,原来呢个先系重点,上面果层野咸咸地有啲奶盖feel,试完个味,搅匀落咖啡令成杯野生色不少!真系好好饮。总括黎讲,虽然对个饭有少失望,但会再黎饮岩盐咖啡同试bagel。

• 低脂岩盐咖啡