2022-10-05
细个喺何文田读书嘅时候唔多餐厅选择 前排返母校先发觉呢区多咗好多餐厅 包括主打川菜 系多区都有分店嘅熊猫小云吞🐼 作为爱辣人士当然要试试佢🌶首先叫咗个超丰富嘅二人餐 只需$128就有主菜 小食 饮品:一口鲜虾豚肉云吞配特浓蕃茄汤🥟 十粒一口云吞一啖一粒方便易食 鲜虾混合猪肉够哂弹牙🦐🐷 最正就系有多款味道同汤底可以自由配搭 如果钟意蕃茄 推介试吓佢个蕃茄汤 鲜甜又重茄味🍅油葱酥肉燥热捞面可以拣幼面或粗面 配上青瓜丝 花生 炸黄豆 菜脯 口感丰富🥢芝麻盐焗手撕鸡 鸡肉爽滑 仲有啲爽口青瓜丝垫底🥒食川菜又点少得我最爱嘅甜品红糖糍粑🍯 糍粑软糯Q弹 配搭红糖浆同黄豆粉 烟靭控好满意呢个甜品☺️饮品都有颇多特色选择 二人餐附送两支 我哋就拣咗酸酸甜甜嘅西柚柚子茶同洛神花茶 啱晒食川菜嘅时候饮🥤除咗二人餐 另外叫咗麻辣水晶拉皮 凉皮Q弹爽滑 分量十足 同样有青瓜丝 花生 炸黄豆 菜脯 辣辣地好惹味😋仲有丰富嘅串串锅 有齐大鱼蛋 猪肉丸 牛丸 海带结 莲藕片 萝卜 五香豆腐串 台湾肠🍢 超多配料啱晒我呢啲选择困难嘅人!汤底可以选择辣度 我拣咗小辣香辣惹味🌶 重点推介萝卜清甜无渣入哂味🤍餐厅亦都有多款
芝麻盐焗手撕鸡 鸡肉爽滑 仲有啲爽口青瓜丝垫底🥒
餐厅亦都有多款自制酱料 包括麻辣酱/ 辣椒红油 / 四川口味口水鸡酱 /四川口味鸡煲酱 /黄金脆脆豆/ 香脆花生/ 五仁菜脯丁 /香辣菜脯丁🤩 我就买咗樽居家必备嘅香辣菜脯 平时喺屋企食面加少少 即刻提升味道层次🤤