2019-06-05
每逢下班时段, APM既食肆一定人头涌,涌, 等位等到天方地老, 所以我地转移阵地到附近翻新工厦---骆驼漆大厦。旧同事带左我去3期其中一间餐厅, 餐厅面积不大, 胜在环境清洁, 有种舒服感觉。Menu上款式唔算好多, 但有几款都几有特色。【薰衣草波子汽水】HK$28 第一次饮, 味道好似加左少少提子汁既波子汽水, 都几好饮, 唔系预期既伏!【他他酱鱿鱼圈】HK$58 鱿鱼圈炸后表面不油腻, 很香脆, 鱿鱼仲几爽tim~ 有沙律酱吊一吊味, 呢个小食唔错【芝士明太子蛋卷】HK$38 虽然蛋卷唔系好滑果种, 蛋香味唔太重, 不过微微蛋甜遇上咸咸地既芝士明太子, 味道balance配搭又几match~【胡麻汁牛肩胛】HK$68 侍应送上小小铁板, 点上火, 个炉几精致的式, 冇想像中既痴底牛肩胛为薄切, 色泽不是嫩红般新鲜, 带些少啡, 不过放上铁板上烧几烧, 入口质地都几嫩, 点上芝麻酱, 感觉几日式~【原条鳗鱼炒饭】HK$128炒饭捞左鳗鱼汁炒, 粒粒分明, 个汁好creamy, 好似食紧糊仔咁, 原条鳗鱼已被去骨, 但我食到一两条幼骨, 可接受啦! 质地偏林, 平均扫上鳗鱼汁, 甜甜
Menu上款式唔算好多, 但有几款都几有特色。
【薰衣草波子汽水】HK$28
【他他酱鱿鱼圈】HK$58
【芝士明太子蛋卷】HK$38
【胡麻汁牛肩胛】HK$68
【原条鳗鱼炒饭】HK$128
炒饭捞左鳗鱼汁炒, 粒粒分明, 个汁好creamy, 好似食紧糊仔咁, 原条鳗鱼已被去骨, 但我食到一两条幼骨, 可接受啦! 质地偏林, 平均扫上鳗鱼汁, 甜甜地, 味道十足!