2013-12-02 2064 浏览
同朋友仔庆祝生日,有大肚婆系其中,我地又来到荔枝角!之前试左另一间,今次再来 系大马路边的工厦,都几易揾。book左7点半,上到去得两枱人。地方几大,宽敞。应该lunch会爆棚丫!坐低先送上面包篮一个,我地已急不及待地开动了!汤都未上呢 有两款包:芝士馅的由于冻左,唔系太好味。另外一款有nuts同罂粟,涂上牛油,味道也是怪怪的,不讨好!再过左10至15分钟,侍应行过来问上左汤同前菜未㖞!枱面咩碗碟都无,仲问? 已经唔多人𠺢啦,都可以服务成咁上个南瓜汤,都几浓郁同smooth. 仲有salad, 里面有红菜头的。朋友仔唔钟意食,我包晒。啲salad dressing几正,虽然salad系斋菜无肉,都好美味喔!我地又另外加左两客鹅肝($40 each), 有自家制包同salad伴碟。细细块,膻膻地,I like it! 𠮶啲伴碟的包,伴汤食仲好过就咁食丫  主菜未上,我已经饱左7成了 食左好多"草"丫!好。。。主菜到,一个系牛油鱼($128)x 2. 有两大块鱼,薯仔伴底。牛油好香,但唔会有漏的感觉。加左啲柠汁仲好味。真系好鬼死饱丫 大肚婆怕唔够饱(佢唔食草的), 点左个长通粉。

坐低先送上面包篮一个,我地已急不及待地开动了!汤都未上呢

已经唔多人𠺢啦,都可以服务成咁

主菜未上,我已经饱左7成了
食左好多"草"丫!

大肚婆怕唔够饱(佢唔食草的), 点左个长通粉。成碟野绿油油的
斋来的,有啲青豆同露笋。系我钟意的酱,但本人唔钟意长通粉!
大肚婆要慢慢食,我同另外一个fd好快就KO左。点知个侍应问都唔问,就想收左碟意粉
有无搞错丫,虽然食到停左手,但都唔代表食完𠺢!有无train过啲人𠺢。之前前菜已经无问就收走左𠺢啦,依家再犯!
坐坐下,又有一家人入左来。虽然total得4枱人,但有一枱饮酒叹海鲜,都几嘈

最后每人加$25食件home made cake. 有New York, lemon同北海道牛奶

Lemon系最大块𠮶块,比较特别。其他两块就普通喇。饮埋餐茶,抱住个肚走人!
题外话/补充资料: 走时去到工厦大堂, 见到原来有好多楼上食肆, 下次都唔使谂聚会地点了
2013-11-20
庆祝纪念