2018-09-06 78 浏览
9月开始,今年多左个新角色,就系去读master喇,实在十分繁忙!面对新挑战,当然要同朋友食好西减下压啦!观塘其实系美食天堂,好多好野食,尤其系工厦,好容易揾到宝!见呢到咁多好评 我地拣左系骆驼漆到食串烧,方便就脚,果然无令我失望啊!骆驼漆大厦3期,一出电梯行几步就见到,门面装修几靓,附近仲有间文青手作店,食完野不彷去行下街!入面环境都几舒服,灯光柔和,又有音乐听,实在系放松食物选择多!真系花多眼乱!最重要系仲有甜品食!真系未食都已经好好好期待主要系串烧,都有d炸物样样都好想食!价钱都好正路!仲有饮品添!好耐无饮过ginger beer,叫左黎饮!不过d特色饮品都好吸引,下次去试啦!第一碟上碟既系烧墨鱼肠,但系真系黑色咁,影相唔太靓!不过要推介比大家,因为好好味!有台湾肠既感觉!重点推介烧白鳝,入口即溶,好香口!唔算多骨,有都系细细条既软骨!配埋旁边d酱料仲好味,酱料中比较特别既系绿色既自制海鲜酱,少少辣,但好match!朋友爱好食菇!呢只大磨菇真系无得顶,串烧既关系可以锁住d汁,又够芝士,呢个就系串烧店令人著迷既地方!甜椒,虽然我摆咗乌龙,本身想食一条条既青椒,但叫左甜椒,见到系有d
面对新挑战,当然要同朋友食好西减下压啦!
观塘其实系美食天堂,好多好野食,尤其系工厦,好容易揾到宝!

入面环境都几舒服,灯光柔和,又有音乐听,实在系放松

食物选择多!真系花多眼乱!
最重要系仲有甜品食!真系未食都已经好好好期待

主要系串烧,都有d炸物

样样都好想食!价钱都好正路!

姜啤

烧白鳝

重点推介

烧白鳝,入口即溶,好香口!
唔算多骨,有都系细细条既软骨!

烟肉芝士大磨菇

朋友爱好食菇!

甜椒

甜椒,虽然我摆咗乌龙,本身想食一条条既青椒,但叫左甜椒,见到系有d失望,但系食完又好有惊喜!我朋友本身唔食既,食左dd试完之后都话好甜,肯同我一齐食
好甜好多汁,正!

黑松露薄饼

黑松露pizza系另一样好想推介既!
有时食串烧真系未必食得饱
食完呢个pizza一定饱!
黑松露好多,好足料,又多芝士,食既时候可以拉丝!配合埋d菇,又无咁 ‘漏’,掂

烧茄子

食完pizza,都饱左8成,食埋烧茄子就岩岩好啦!够蒜蓉,岩哂我呢d重口味既人!

日本苹果雪芭

期待左好耐既苹果雪芭,成个苹果上,好特别!雪芭甜度岩岩好!

服务方面就中规中矩啦,侍应唔多,但食既人多,大家互相体谅啦

美食可以令人有好心情,充满力量喇

2018-09-05
姜啤