2022-10-02
🔷 🥗🍰〰️ 好难得去观塘,之前有好多人介绍有一间食Semi-lunch buffet嘅餐厅—— Give Me 5😝上网睇到价钱,每个人平均百几蚊就有交易,好开心,一个人都可以食到好多野😝〰️ 餐厅系靠近海滨,坐喺窗边都感觉到视线开扬。即使个日天色偏暗,都好舒服。枱櫈嘅摆设非常之阔落,空间感足,最重要有我最爱既蓝色梳化更加系治愈人心💙🍽 🔹 自助吧有提供新鲜沙律,可以自由搭配,对热爱健康既人士好贴心👍多款沙律🥗菜并有唔同既酱汁,真系好正😝除此之外仲有甜品、多款口味雪糕、水果可以选择,如果想Chill啲,仲可以选择红、白酒任饮🥂🔹 Main course——西班牙海鲜饭呢个午市半自助餐有十几款主食可以拣,就拣左西班牙海鲜🦞饭😊米饭选用义大利米,浓郁的酱汁包裹著粒粒分明的米饭,酱汁同时还渗透入鲜虾和青口,令味道更加丰富。还有鱿鱼🦑好新鲜又弹牙,好爽口,好正😝😝意大利饭都加入很多菌类,青椒粒除了丰富了口感,而且更可带出海鲜的鲜味,为味道升华😙😙🔍 题外话餐厅设有飞镖和桌球,非常适合朋友聚会🤣 📌 Give Me 5 📍 观塘鸿图道90号5楼
🍽
🔹 Main course——西班牙海鲜饭
呢个午市半自助餐有十几款主食可以拣,就拣左西班牙海鲜🦞饭😊
🔍 题外话
餐厅设有飞镖和桌球,非常适合朋友聚会🤣
📌 Give Me 5
📍 观塘鸿图道90号5楼