2024-06-10
今日某品牌喺火炭工业区开仓, 于是约咗朋友谂住一齐去扫货,不经不觉行咗两个钟, 大家都买到心水货品,准备走人,唔系㖞,肚饿添!睇下附近有咩食先,知道火炭有条新公共屋邨喺附近,决定过去揾嘢食,上到去见到间名为[好佰佰]嘅茶餐厅,餐厅光猛都几大间,围住窗边大约有十张卡位,我地拣咗一张坐,入坐时啱啱两点,餐牌写下午茶2:30开始,但又咁啱听到隔离枱落单下午茶餐,于是问一问侍应生姐姐有下午茶未,姐姐答有。于是我们点了两个下午茶餐。炸鸡髀沙律饮热咖啡😋炸鸡髀新鲜即炸热辣辣皮脆,炸得有少少过火,不过都几好食。沙律有惊喜,唔系话超级好食,但觉得好新鲜好清新, 垫底两块生菜都好脆绿,唔似喺雪柜雪咗好耐𠮶种。咖啡系即磨咖啡几香浓。吉列猪排奶油猪配热奶茶😄吉列猪排同样即炸,切开猪排发觉虽然炸粉厚过猪排,都系接受到嘅程度,奶油猪面脆底就唔够脆,尚算好食。奶茶够滑茶味浓。38蚊下午茶餐对得住价钱,份量足,质素唔差。
炸鸡髀沙律饮热咖啡😋
吉列猪排奶油猪配热奶茶😄
38蚊下午茶餐对得住价钱,份量足,质素唔差。