2019-01-29
其实上次圣诞已经想黎食,不过猪队友唔知上网订先最抵食,再之后就无位子了。所以今次生日见到继续有promotion, 自己上网订位子好了😅上网订有六折,星期一至四都无分时段,食足三粒钟,所以订好位子带一家大细去庆生🎂其实都有少少惊,因为价钱甘平,好怕无乜野食,又唔好食,又怕唔卫生,话哂庆生,怕大家食得唔尽兴🙈当日准时六点半到达,即场行个圈望下有乜食先🤤海鲜都唔少款,虾有海虾同虎虾,几大只,爽口。青口都鲜甜,不过不失。龙虾仔好细只,懒得拎,拆完都唔慌多肉食。蟹脚超正,不停encore , 食左四五碟,仲要有专业拆蟹员,食得好满足😝😝啲螺仔就唔掂,食左两只都好似有阵漂白水定清洁剂味甘🤢食完头轮,终于少啲人排生蚝。当晚有两款蚝,一款系爱尔兰,另一款唔记得左🙈 每人限拎两只,好彩唔会好多人排,师父又唔停手甘开,所以都唔会等好耐。生蚝唔算大只,不过几肥几饱满👍🏻👍🏻 食左成打好满意😌😌熟食个人黎讲麻麻地,加上无乜特别,所以直接skip左甜品就普通左啲,不过都叫几多款,味道都ok雪糕系大师级,有六种味,不过就无人服侍要自己黎。野饮有咖啡机或者果汁(四款) 苹果汁唔错,柠茶要自己另外加糖水,但我唔为意
当日准时六点半到达,即场行个圈望下有乜食先🤤
海鲜都唔少款,虾有海虾同虎虾,几大只,爽口。
青口都鲜甜,不过不失。
龙虾仔好细只,懒得拎,拆完都唔慌多肉食。
啲螺仔就唔掂,食左两只都好似有阵漂白水定清洁剂味甘🤢
生蚝唔算大只,不过几肥几饱满👍🏻👍🏻 食左成打好满意😌😌
熟食个人黎讲麻麻地,加上无乜特别,所以直接skip左
甜品就普通左啲,不过都叫几多款,味道都ok
雪糕系大师级,有六种味,不过就无人服侍要自己黎。
野饮有咖啡机或者果汁(四款) 苹果汁唔错,柠茶要自己另外加糖水,但我唔为意,无加到就拎左俾老爸,怪唔之得佢话阵味好怪唔好饮😂😂
另外仲有fruit punch 同berries juice , 不过我无试
埋单个阵同staff讲上网订个阵写左系生日饭,问佢会唔会有个生日牌之类影下相,点知佢话要预早订先有生日蛋糕。但我明明online booking 个阵remark左,可能下次要再电话confirm? 不过个staff都好好人,即刻谂方法帮我处理左。佢话尽量帮我砌左,等我有得影下相😂😂 其实我初头都系谂住佢拎返岀面啲点品砌靓靓加个生日牌就算家炸,可能佢话早啲订就可以有原个生日蛋糕?😅
之后佢仲送左三只公仔俾我地话系生日礼物😂😂😂 个staff真系处理得好好,可惜无留意佢叫咩名,但真系好值得表扬👍🏻👍🏻
成餐饭都食得好开心好满意,而且价钱超值,两老都赞不绝口,话仲好过去两日前个间贵价酒店添!! 虽然野食唔算好多,但性价比高,一定会再黎!😋