2021-07-28 1639 浏览
本身已经食过好多次金潮小厨👍🏻不过次次都太肚饿挂住食无影相,今次终于记得影相!今次嗌咗个一斑两味,拣咗酸菜鱼同埋蒸鱼腩😳酸菜鱼方面鱼质非常嫩滑,而家仲要无骨,比您可以大大啖咁食👍🏻酸菜鱼汤底都好够酸味,攞嚟送饭一流!入面嘅木耳豆卜索晒酸菜鱼汤底嘅精华🤤真系几好食啊。至于蒸鱼腩都几出色,每一旧嘅鱼都好白嫩清香,无腥味,唯独是有啲骨啫,所以食落都要小心啲,配埋佢地嘅蒸鱼豉油,成个鲜味更加出黎,整体黎讲都好好食!黎过金潮小厨嘅都知道黄金虾系佢地嘅招牌菜🤩客人可以拣连壳或者唔连壳,今次我哋拣咗唔连壳。两只我哋都拣过,相比之下唔连壳嘅黄金虾比较大只,虾质比较弹牙,连埋外层嘅咸蛋皮真系好夹👍🏻至于连壳嘅虾相对冇咁大只,但系比较脆身,所以连壳食都冇问题😋至于佢哋嘅黄金皮,咸蛋味非常浓同香,好值得大家一试😌

今次嗌咗个一斑两味,拣咗酸菜鱼同埋蒸鱼腩😳

至于佢哋嘅黄金皮,咸蛋味非常浓同香,好值得大家一试😌