2022-09-08
帮衬劲买💛 东京街日本料理💡@hksushi_tokyostreet以为土瓜湾系旧区会净系得旧式茶餐厅,但原来都有唔同菜式嘅小店💈 行过见到东京街,感觉有啲熟口面🤣 上网search先知原来有几间分店,堂食同净做外卖都有🛒 之前旺角分店仲发生过大火上过新闻😭 而家庆祝葵芳分店开业,买满$330即减$50🤑Menu上嘅食物多到睇到好晕😂😂 前菜沙律、刺身、寿司 (寿司都分6左款:怪兽寿司、花之恋、火炙、军舰、卷物、手卷)、自选鱼生丼🍣 有选择困难嘅可以直接拣刺身、寿司拼盘、鲜生丼同寿司定食🍱 唔想食生冷野嘅可以选择和食或者炸物🍤 部份食物仲有会员价,scan个QR code就可以免费入会🥳店员推介话怪兽寿司系列系最受欢迎嘅🎖 虽然价钱系以单件计算,比其他寿司更高,但同时鱼生嘅份量系更多更厚切,入口口感更丰富如果觉得薄切无法令人满足,就一定要试🤫为咗保证食材新鲜,大部份食材都系日本直送,每日货量有限✈️极尚四色丼 🍀 $98三文鱼|剑鱼|活赤背|池鱼鱼生新鲜足料,三款鱼各有两片🔪 配多两旧玉子同蟹柳,珍珠米捞埋粒粒青瓜,营养均匀🥒 三文鱼最厚身,油润肥美🐟 好有光泽嘅橙红色活赤背,肉质爽厚,
东京街日本料理💡
@hksushi_tokyostreet
为咗保证食材新鲜,大部份食材都系日本直送,每日货量有限✈️
极尚四色丼 🍀 $98
三文鱼|剑鱼|活赤背|池鱼
鱼生新鲜足料,三款鱼各有两片🔪 配多两旧玉子同蟹柳,珍珠米捞埋粒粒青瓜,营养均匀🥒 三文鱼最厚身,油润肥美🐟 好有光泽嘅橙红色活赤背,肉质爽厚,味道鲜甜,配埋片柠檬就更提鲜🍋 池鱼肉质偏细致爽口,就连贵价食材剑鱼都有🤓
疫情下嗌外卖已经成为大家嘅习惯🥡 呢度嘅外卖自取有9折,加上因为系即叫即做,所以大家唔想嚟到要等嘅话,可以预先电话落单,嚟到就有得即刻拎,岩晒争分夺秒嘅香港人⏰ 餐厅仲有冰袋提供,天气咁热都唔怕啦❄️ 仲好贴心咁提供埋豉油碟,食嘅时间就便方便啦🫙
支持良心小店💛