2020-11-21 82 浏览
上网见荃湾海之恋商场开左咁多餐厅都未试过 好多唔同种类 就谂住揾间黎试试 咁岩大家都想食cafe 见呢间系新开 Menu又有好多选择 价钱又合理 就试试我地大约夜晚7点钟去到餐厅 个阵餐厅都未算多人 只系得几张枱入左客 我见好多枱都有个留座既牌 应该好多人订左位 我都冇谂过要book位就直接黎左 好彩都仲有位唔洗等 可能系平日同埋早啦 同埋餐厅除左室内 仲有露天室外既位 Dinner Set既选择真系有好多下 有意粉 饭 扒 全日早餐 乜都齐 仲包埋餐汤餐包同甜品 餐汤有两个选择 一个系龙虾忌廉汤 一个系蕃茄汤 感觉上龙虾忌廉汤吸引啲 仲跟埋个黑糖包同牛油 两样都好好食主菜我地拣左两个都系猪 一个系烤黑豚西冷配柠檬带子青苹果丝 呢个叫左好快就黎左 块猪比较薄身 系正常既厚度 上面仲有粒带子 块猪食落啲肉仲好滑身 有肉汁 仲跟埋薯条 另一个主菜叫左烤西班牙伊比利亚法式黑毛猪扒配柠蜜胡椒苹果蓉 呢个系有骨猪 等既时间都比较耐 友人差唔多食晒佢份Main我个份先黎 今次呢个猪鞍系比较厚身啲细旧啲 唔同普通猪扒咁大块 味道都唔算 不过呢款就贵过普通既猪扒 肉都系滑身既 唔会话好鞋 都系跟薯条仲

仲叫左两杯特饮 都有好多款选择 都拣左一阵先拣到 一杯系香橙特饮 另一杯系青柠幻影碟豆花茶 两杯都好令 岩晒打卡用 碟豆花个杯黎到个阵系有渐变色 上面系紫色下面系蓝色 搞匀之后就成杯变晒紫色 好令 味道正常 香橙特饮面头有粒好大既冰 底下就有啲原粒既橙 都系要搞匀先好饮 味道正常 冇伏

最后仲有个甜品 系朱古力香蕉班戟 系细细份 味道都唔错 食饱正餐食返个甜品岩岩好

整体黎讲 食物同饮品都唔错 有质素 价钱合理 平令正 多选择 环境都几好 服务都唔错 不过见啲店员成日将啲食物同饮品落错枱 下次会再黎试下其他食物

龙虾忌廉汤
左:青柠幻影碟豆花茶  右:香橙特饮