2020-06-11 2419 浏览
呢间有几个朋友推荐过,话平价好食,但次次经过都见好多人排队。依家疫情关系,人唔算多,每个卡位都有野隔住,枱都够大,坐得都算舒服。食佢地既海鲜火锅,每位$200,员工话已经好耐冇加过价。价钱包固定数量既海鲜,种类同数量都好多,叫左之后会见佢一碟碟海鲜送上黎,真系好开心,仲要每碟都好新鲜,好有诚意。海鲜就放入佢既粥水入面煮熟,唔同海鲜可以按佢建议时间煮,枱旁边有个计时器比你方便预时间。由于蟹既最佳时间长,所以我地都有用计时器,但现场听唔到有其他人用🙊。不过跟佢个时间,真系煮得刚刚好,试过煮耐左口感差好远。食完海鲜可以加d肉落去。本身以为佢d肉会系平时酒楼打边炉个种平价肉,但系见佢脂肪唔多,比例刚刚好。猪肉比较薄,可以好快煮熟,口感唔错。下一步系煮蔬菜煲,有南瓜粒同芋头粒比你,可以早d落会熟d。我地仲拣左小笼包,细细粒几得意,入面仲有好多汤汁。食到呢度都开始饱饱地。煲粥水亦都开始会好易痴底,所以要搅拌多d。就黎食粥既关系,职员唔会再加水,如果唔系d粥会好淡,同会溅出。最后,所有海鲜既精华就响哂呢煲粥入面。入面会加芫茜同猪油渣,芫茜香同油渣既爽脆都好正。可惜食到有d饱,都系食到一碗。整体黎讲,

整体黎讲,每样食材都好满意,所有海鲜都好鲜甜,尤其推荐多宝鱼。最后既粥真系无得顶。每位$200食到咁多海鲜,唔怪得平时咁多人排队。
  • 多宝鱼