2016-12-21
餐厅空间几大唔会太迫,下午茶时间入座,餐厅里人客算full,冇得坐卡位,之后仲要有人搭枱。2个人叫左2个饭同2样小食。饭分量都可以,女仔来说食完都饱既,而且价钱合理,普通茶餐厅都四五十蚊,佢既质素比茶记好啲既🙈意大利鲜茄烤猪扒焗珍珠饭:焗饭入面既茄汁唔系罐头茄汁,因为食落去酸酸甜甜有鲜蕃既味道,猪扒唔会硬,虽然唔系厚切猪扒,但都好食既,仲有少量其他配菜,唔会太dry 。烤鸡茄子百里香忌廉焗珍珠饭:茄子有啲可惜,唔单止细细粒,而且得个几粒😑 好彩鸡肉份量ok,配上白汁又几香几好食窝,所以个饭都唔错😋另外加$8会有2只鸡翼,我地分别叫左,柚子蜜糖鸡翼同水牛辣鸡翼。前者,第一口食落好香好有柚子味得黎又甜甜地,但之后会觉得有少少腻。后前,有啲辣但味道唔差。其实系本身鸡翼好食,因为2款鸡翼纯粹系面涂上酱汁。