2021-04-09 140 浏览
近排好钟意食川菜...但系天水围食川菜既地方唔多于是就去左北江寻找川菜 见到楼上楼下既个两间川菜都好多人 唔想排队啦甘唯有放弃啦,谂住食楼下d茶记 行过去先知原本个间茶记执左 变左川舫菜馆...系食川菜🤤而且员工又好热情甘叫我地食 好自然就坐低左👍餐厅地方大,无好似楼上坐得甘逼,依度就比较空气流通 餐牌既食物都好丰富 好似好野味甘,加上太多既选择都唔知食咩好,而且职员都见我地睇左好耐 于是佢好热情甘介绍左几个招牌菜俾我地老坛酸菜牛肉(小辣)黎到枱上 好香闻到d酸味好开胃 第一时间更系要饮下个汤 个汤酸得黎好开胃带有小辣味,好适合食唔到辣既人,所以小辣系无问题可以食到 里面除咗有牛肉 重有娃娃菜,薯粉,酸菜 真系要赞一下个牛肉 佢系唔同其他餐厅煮既做法 首先牛肉大大片 每件都大片分量十足 口感爽 啖啖肉质 唔似用生粉腌到好软既感觉 所以值得赞,保留到牛肉既味道👍👍👍薯粉系索晒个汤既味 好钟意连d粉都有汤味 所以食唔停口🤩🤩🤩老板娘重话午餐都系d个份量 真系好大碗㖞 而且老板娘都惊我地会唔会唔够饱重问要唔要饭手撕鸡鸡肉嫩滑 小辣都好野味 花生又脆口 唔系软霖霖既青瓜又爽脆 真系好适合配饭食
近排好钟意食川菜...但系天水围食川菜既地方唔多
于是就去左北江寻找川菜
见到楼上楼下既个两间川菜都好多人 唔想排队啦

👍餐厅地方大,无好似楼上坐得甘逼,依度就比较空气流通

老坛酸菜牛肉

老坛酸菜牛肉(小辣)
黎到枱上 好香闻到d酸味好开胃
里面除咗有牛肉 重有娃娃菜,薯粉,酸菜
真系要赞一下个牛肉 佢系唔同其他餐厅煮既做法

鸡肉嫩滑 小辣都好野味 花生又脆口 唔系软霖霖既
青瓜又爽脆 真系好适合配饭食 辣汁辣辣地食食下嘴都麻

手撕包菜
炒椰菜一d都唔油,平时食dd川菜一定会满口油既,但川舫系唔油既 而且椰菜系爽脆
老板娘话d度既口味要配合翻香港人 要健康为主 所以d菜都比较小油

食完甘多辣野更系要叹翻杯冻柠茶
一边倾计一边叹柠茶 爽😊