2023-09-08
#港女觅食到屯门今日去食下屯门住宅区嘅小店,去到餐厅都几满座下,排左一阵队就有位了。✨红烧牛三宝面 $70牛三宝: 牛肉牛筋牛肚,每样都好入味、够淋,食落唔会痴牙。而汤就咁饮都得,唔会太重味,面食落弹牙口感。✨XO酱海鲜炒饭 $62佢地嘅炒饭系用珍珠米,睇得出系粒粒分明,而海鲜都足料,有虾、青口、墨鱼仔、鲍片、蟹柳,更重要嘅系XO酱系佢地自家制的!如果觉得唔够可以问佢拎多少少自己再落,XO酱好惹味唔会话太咸或者好重油味,食得出仲有香虾米辣椒味。✨跟餐指定送嘅冻/热茶饮品除咗冬瓜茶外,仲有茉香绿茶、蜂蜜红/绿茶、柠茶/柠水、台式咖啡/奶茶可供选择。餐厅另外亦都有小食可以再嗌。✨总结人均消费💸:$66/1人味道:🌕🌕🌕🌑🌑份量:🌕🌕🌕🌑🌑服务:🌕🌕🌕🌕🌑 质素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴 丰原 (屯门)📍屯门良德街11号宝怡花园地下G33号舖::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::#hkfoodie#eat#gathering #food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood
✨红烧牛三宝面 $70
✨XO酱海鲜炒饭 $62
✨总结
人均消费💸:$66/1人
味道:🌕🌕🌕🌑🌑
份量:🌕🌕🌕🌑🌑
服务:🌕🌕🌕🌕🌑
质素:🌕🌕🌕🌕🌑
🍴 丰原 (屯门)
📍屯门良德街11号宝怡花园地下G33号舖
#hkfoodie#eat#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover#foodholiceatdiary #foodielife #屯门美食#屯门