2021-12-08 118 浏览
旺角呢边其实好多楼上餐厅,不过我成日懒得揾,都会系地舖揾食就算,今日朋友约食饭终于有机会去到其中一间,地点原来都几方便,系银城楼上~Mini Friday 一坐低送左呢个脆脆,似系新年食油器果d feel,如果有酱点下可能好啲🤔钟意食薯仔又想饱肚的我次次都会叫薯条,见餐牌有个咸蛋黄薯角$78,就叫左黎试下,都ok,上枱热辣辣,又大份,成班朋友叫黎咬下吹下水都唔错。之后叫左个set dinner share,烧春鸡$218,包沙律🥗同1杯饮品。只鸡份量都唔细,而且出乎意料地几好食,切开只鸡仲系好juicy,好入味同好滑,唔错。仲有个大大镬海鲜饭$258,痴线劲大份量,净系食呢个饭都饱🙈不过呢个饭令人小失望,我觉得唔够入味,辣味仲出过海鲜味,或者餐厅可以考虑下d野份量唔洗咁大份,就好似海鲜饭其实海鲜紧要过饭,足d料,少食多滋味嘛😌