2022-07-30 344 浏览
宝哥私房菜好出名,身边有几个朋友都劲推介,今日去大角咀约埋个friend一齐去试下去佢嘅午餐。午餐有好多选择有碟头饭同埋炒粉面饭,今日试咗呢个果醋猪扒、蟹油鲜鱿炒干面同埋小食黄金豆腐。首先一人上咗一碗汤,餐厅强调一啲味精都冇,而且好足料,汤渣同埋汤嘅比例系一比一咁掣,好夸张,超浓味,好似屋企煲𠮶啲咁,好好饮!之后上咗个果醋猪扒,猪扒入味,软淋淋,好好食。而我最欣赏嘅系个炒干面,味道好浓沃,唔系死咸,好有层次,而且炒到好干身,好有镬气,超级推介!!!由于太好食,加多个小食,黄金豆腐,呢个又系一绝,外皮炸到好脆,入面超嫩滑,都系必食之选!由于太好食嘅关系,我同个friend已经商量约埋其他人去晚市试佢哋啲手工菜!