2023-04-01 63 浏览
今日同大哥出去食饭,系都要话想食泰国野,所以去左呢间泰国菜我地黎既时候大约系6点几,餐厅都冇咩人,但后来发现好彩黎得早,都唔使15分钟就坐满晒,睇黎我地今日既选择应该都唔错猪颈肉炒饭 - 呢到野食既份量都唔少,一碟大既炒饭,仲要满满既猪颈肉,猪颈肉好酥软,好有猪肉味,亦唔会太靭炸薯条配特色泰国香料 - 呢个 Fries 外表唔算太出众,但真系好新鲜,好脆,再配埋佢嘅特色泰国香料肉碎粉丝汤 - 好多粉丝,浸左系肉汤入面索晒啲味,好平凡嘅嘢但系都好有泰国特色炸虾饼+炸春卷 - 食泰国嘢唔食炸嘢,就好似食日本嘢唔食寿司咁,其实佢呢度炸嘢都几新鲜几 Crispy ,而且个虾饼入面嘅质感几弹牙椰汁沙冰 - ,丰富嘅椰汁味,甜度啱啱好椰汁西米糕 - 作为泰国菜数一数二嘅甜品,唔算系啲好复杂嘅嘢,但系就可以为呢一餐饭画上一个完美嘅句号。
今日同大哥出去食饭,系都要话想食泰国野,所以去左呢间泰国菜
椰汁沙冰 - ,丰富嘅椰汁味,甜度啱啱好