2023-08-27 199 浏览
今次同朋友叫咗个三人滋味桶,入面都系有烤鸡、家乡鸡、薯格、葡挞𠮶啲啦。首先,我试咗佢哋嘅烤鸡。外观上,啲烤鸡皮系金黄色,卖相都唔错。但系味道方面,我就觉得有啲缺少。虽然啲皮系脆嘅,但啲鸡肉嘅味道同质感唔系太突出。烤鸡本身有啲干,唔太嫩滑。我觉得如果啲调味更加突出啲,可能会更好。然后,就系嘅炸鸡。KFC 嘅炸鸡一向系佢哋嘅招牌,不过呢次嘅经验唔系太特别。炸鸡嘅外皮系酥脆嘅,啲味道亦都系正宗嘅 KFC 风格,但系可能我太常食咗,冇咩新鲜感。最后就系葡挞。葡挞系新嘅选择,卖相都好吸引。但系我觉得啲馅料嘅味道唔太丰富,同埋皮有啲过松软,冇咗啲脆度。总括而言,我对 KFC 嘅烤鸡炸鸡葡挞系有啲一般嘅感觉。虽然啲炸鸡有啲 KFC 嘅风味,但系味道方面冇咩新意。烤鸡同葡挞亦都有改进空间,希望未来可以再有啲创新同改进,令食物更加出色。