2018-09-11 184 浏览
屋企人黎开APM行街顺便约我收工一齐食埋晚饭,咁急一下子谂唔起附近中菜有咩好选择。落车行经观塘广场见富临渔港做紧几个小菜推广优惠,于是就提议去试下! 经理推介我地热卖既蚝皇八头鲍鱼扣金钱,见邻台食客既实物都唔错,咁我地4人各点一份过下鲍鱼口瘾。沾上浓稠蚝油汁炆煮好既鲍鱼,色泽金黄滑身,肉质不单止爽口弹牙,兼配大大只厚肉花菇,将鲍汁彻底吸收晒超入味!食完鲍鱼就点左个热腾腾既铁板双葱爆手切鲜牛肉,上台时荡手冒烟既铁板仲发出几下吱吱声。京葱、洋葱落镬爆香左后经已迅即唤醒你既味蕾,再加上热力把牛肉内在既油香释放出黎,肉质入口嫩滑,味浓而不干涸。最后自私D想食下香辣风味既青菜,于是叫左一碟泰皇虾球炒通菜。虾肉上碟size大小匀一,咬落爽口唔会霉。通菜本身就用上香料辣椒炒香,虽然不及泰式餐厅果种辣既,但胜在微辣之余又几开胃,连平日唔太接受得辣既屋企人都话好味食清光。

将鲍汁彻底吸收晒超入味!
蚝皇八头鲍鱼扣金钱
双葱爆手砌鲜牛肉
最后自私D想食下香辣风味既青菜,于是叫左一碟泰皇虾球炒通菜
虾肉上碟size大小匀一,咬落爽口唔会霉。
泰皇虾球炒通菜
泰皇虾球炒通菜