2020-07-14 4446 浏览
Island Pacific Hotel 在中西区都有多年历史,其实佢地既Buffet我都试过好几次,但自从疫情开始后,已经有大半年冇再光顾,今日lunch刚巧有多点时间,便来食个lunch buffet。餐厅除左供应lunch buffet,宜家仲多左吾同既lunch set可以选择,价格都系百多元便有交易,以酒店来讲,实在抵食。刺身有好几款,三文鱼都几新鲜肥美。冷盘有虾、翡翠螺、蓝青口、火腿、日式冷面、沙律等。冻虾肉质够新鲜弹牙,我地都食左两转。餐汤有两款,一中一西,不过味道比较普通,没有惊喜。熟食选择都唔少,有煎猪扒、蜜汁猪扒、白汁煮青口、蘑菇焖鸡、法式香肠、意式薄饼、海南鸡配油饭、蒸鱼、烧牛肉、烤火腿。配菜有薯仔、蒜蓉炒西兰花、烤茄子等。食物质素好平均,味道算是不错,特别系白汁煮青口、蜜汁猪扒、烧牛肉同蒸鱼系个人比较推介的,而薄饼有好多馅料,饼底够脆,味道都唔错。甜品反而是较为失望的,因为只有数款甜品,味道比较平淡,没有惊喜。衹有迷你奶冻奶味够浓,较为值得推荐。本来好期待既鸡蛋仔,唔知系唔系人手唔够,出来的效果都比较㶶,有点失望。最开心嘅系呢度仲有haagen dazs雪糕提供
餐汤有两款,一中一西,不过味道比较普通,没有惊喜。

最开心嘅系呢度仲有haagen dazs雪糕提供,可以任食。

最后来一杯热咖啡和热茶,简单地过了一个轻松愉快的下午。

整体来讲,餐厅坐得非常舒适,服务不错,就算过左二点半lunch 时段,都完全没有赶客,可以喺酒店餐厅内坐足三小时,只需每人花费200元,实在值得推介。