2020-05-17
今日就黎到旺角- 合发茶餐厅, 一黎到第一眼一定比店内嘅壁画吸引,壁画纪录著运动嘅点滴,身为香港人一定要支持💪🏻💪🏻野食方面,一贯茶餐厅作风,选择非常多,我地就叫左个全日特餐同快餐黎试下😋快餐拣左椒盐猪扒饭🐷,佢唔似一般椒盐猪扒,呢到会无咁干身,但味道一d都唔差,非常惹味,花椒十足,猪扒又够松软🤤,真心唔错👍🏻全日特餐就要左香煎鸡扒米粉,跟餐仲有火腿奄列同牛油方包,方包烘底够哂脆口,火腿奄列火喉岩岩好蛋够滑,重点系个鸡扒大大块仲要肉汁鲜嫩,值得推介😍😍不过我地叫左番茄浓汤就好似同米粉唔太夹,下次都系转公仔面比较好😂😂😂野饮方面奶茶都唔差,就算我地饮开走甜都唔会太涩,唔错😋😋总括黎讲系价廉物美,份量十足,味道都比一般茶餐厅为好,抵食😊😊 仲要系良心小店,我只可以讲又多间饭堂啦🤣🤣🤣
野饮方面奶茶都唔差,就算我地饮开走甜都唔会太涩,唔错😋😋