2023-07-12 203 浏览
呢排天气咁酷热☀️🔥同事提议不如去食越南嘢,佢带佐我哋去咗油麻地一间开咗唔系好耐嘅第一郡食Lunch😋🥢烤猪肉捞檬猪肉好够味,亦都唔会太咸,太干,保持juicy,仲有花生碎同埋独特的酱汁好香好够味唔需要加其它酱汁鱼露,,,连同腌萝卜及生菜丝配料一齐食,可以解油腻。夏天食捞檬真啱胃口😋🤏越式法包法包咬落去好香脆一D都唔硬,扎肉,肉松,肝酱加埋同酸萝卜丝青瓜同新鲜芫荽全部都好夹,口感好丰富,同事非常钟意食😋🥢鸡丝汤河同事走葱及配菜,因全走只得鸡丝同汤檬望落去好寡,但汤底好鲜甜连同鸡丝食都吾错😄咁热一定要饮沙冰!🍹红毛榴梿沙冰微微清甜,,淡淡清香,,好解渴🤤🍍菠萝沙冰好香菠萝香味,而且沙冰打得好滑好creamy!即使放耐咗都不会出水👍🥭芒果糯米卷 芒果糯米卷嘅芒果非常甜,而且好大块,好有口感,好满足🤤🍴班兰绿豆蓉皮好QQ烟烟靭靭好正😋依家啲甜品都唔错,仲有其他甜品种类👍
🥢烤猪肉捞檬
猪肉好够味,亦都唔会太咸,太干,保持juicy,
仲有花生碎同埋独特的酱汁好香好够味

🤏越式法包

🥢鸡丝汤河

咁热一定要饮沙冰!
🍹红毛榴梿沙冰
微微清甜,,淡淡清香,,好解渴🤤
🍍菠萝沙冰

🥭芒果糯米卷
芒果糯米卷嘅芒果非常甜,而且好大块,
好有口感,好满足🤤

🍴班兰绿豆蓉
皮好QQ烟烟靭靭好正😋
依家啲甜品都唔错,仲有其他甜品种类👍
烤猪肉捞檬
2023-07-12