2024-07-03
放工难得约到同事食饭,黎左正宗重庆风味嘅餐厅,试左鸡煲鱼锅同埋好多小菜🐰🐰🐰👉🏻 鸡丝粉皮:呢碟粉皮煮得刚好,加入咗鲜嫩嘅鸡丝同青瓜配料,清凉开胃~👉🏻 老重庆奇味鸡煲(正常辣)叫左小煲都系几大煲嘅老重庆奇味鸡煲🐰虽然 嫩滑嘅鸡肉同浓郁嘅酱汁,对我黎讲都系有啲辣,但洋葱鱼泡都好入味,食落暖身又开胃👍🏻👉🏻 酸菜龙趸鱼锅(少辣):鲜嫩的龙趸鱼同酸菜一齐煮,汤底有好多香料酸酸辣辣, 而且有好多蔬菜好似萝卜,椰菜花,芹菜等,鲜美又开胃🐰🐰🐰👉🏻 椒盐鲜鱿:除左炸蒜toppings, 外层裹满了椒盐的香气,一口咬落去劲香脆,入面鲜嫩多汁🐰👉🏻 上汤豆苗:食完咁多热气嘢,食返个上汤豆苗滋润下就啱啱好 🐰豆苗炒得刚熟,上汤浓郁,仲有原粒蒜头伴碟,好味🐰🐰🐰👉🏻 椒盐金砖豆腐:金砖豆腐外层撒上椒盐,入口酥软,内里滑嫩,大件抵食,如果可以切细啲炸脆啲口感应该更正❤️👉🏻 豉椒炒花甲:大大粒花甲炒得鲜嫩,三色彩椒同豆豉调味恰到好处,带出花甲嘅原汁原味🐰🐰🐰👉🏻 竹蔗茅根:叫左jar 足料竹蔗茅根下火,味道清甜,清凉解渴🐰🐰🐰依度嘅鸡煲好惹味,仲做紧半价, 咁大煲真系好抵食!!!
👉🏻 鸡丝粉皮:
呢碟粉皮煮得刚好,加入咗鲜嫩嘅鸡丝同青瓜配料,清凉开胃~
👉🏻 老重庆奇味鸡煲(正常辣)
👉🏻 酸菜龙趸鱼锅(少辣):
👉🏻 椒盐鲜鱿:
👉🏻 上汤豆苗:
👉🏻 椒盐金砖豆腐:
👉🏻 豉椒炒花甲:
👉🏻 竹蔗茅根:
叫左jar 足料竹蔗茅根下火,味道清甜,清凉解渴🐰🐰🐰
依度嘅鸡煲好惹味,仲做紧半价, 咁大煲真系好抵食!!!