2023-03-12
女人街旁边出名多餐厅而且价钱唔太贵今次拣咗一间韩国嘢同朋友庆祝生日,呢度嘅韩国嘢价钱比起我哋平时食嘅韩国餐厅抵食好多,性价比都算高生蚝朋友生日要蚝蚝佢,有生蚝同烧蚝,我中意食生蚝所以简左生蚝😂 佢系法国蚝 no.4,叫左一打,生蚝大细适中,冇海水腥味,几下已经食晒,几唔错价钱都唔贵好合理韩川菜包五花腩韩国五花腩去边都必食,佢配左芥末,蒜头,洋葱,烧汁同菜呢个有得拣辣度,可以拣少少辣或者魔鬼辣。好想试吓佢个魔鬼辣,但由于朋友唔食得辣嘅关系就试咗少少辣,佢嘅少少辣系一啲都唔辣,但系佢嘅酱汁就好惹味,就算食唔到辣叫少少辣一定冇问题👍温泉蛋带子芝士汤乌冬超足料有两只带子,劲多嘅芝士,佢嘅价钱真系好抵食虎虾2只平时出面食嘅虎虾多数都好难甩壳,但佢呢度嘅虎虾食得劲方便,两下子就甩晒壳,证明佢应该真系新鲜,而且烧得唔干,食落去好爽口又好香,最近要肉都好够味,啲味唔系净系去咗个壳到韩国米酒 (提子)本身朋友唔系好饮得酒,但生日点都要贺一贺佢,叫咗即系好易入口又冇乜酒精嘅米酒。今次拣咗提子味,味道比较甜,朋友都觉得好易入口唔似饮紧酒最特别就系佢会用咗韩国嘅茶壶,同埋用咗佢嘅碗嚟饮,好有韩国味道
生蚝
朋友生日要蚝蚝佢,有生蚝同烧蚝,我中意食生蚝所以简左生蚝😂
韩川菜包五花腩
韩国五花腩去边都必食,佢配左芥末,蒜头,洋葱,烧汁同菜
呢个有得拣辣度,可以拣少少辣或者魔鬼辣。
温泉蛋带子芝士汤乌冬
超足料有两只带子,劲多嘅芝士,佢嘅价钱真系好抵食
虎虾2只
韩国米酒 (提子)
今次拣咗提子味,味道比较甜,朋友都觉得好易入口唔似饮紧酒