2021-12-24
德美寿司位于沙田围, 沙田围站步行大概10分钟, 上次去强记乳鸽1983已经见到呢间小店好多人, 见网上食评好所以特登来凑下热闹🤭, 中午12时营业, 我哋11:45去到都已经排第三, 未到12点已经有十几人在门口等候, 好期待试下喺咪真系咁正😜。我哋叫咗10贯寿司套餐🍣($138免加一), 套餐除咗有10贯寿司及一件玉子烧之外仲包咗味噌汁, 茶碗蒸, 沙律及雪糕糯米糍。先讲寿司以外嘅食物先😜:味噌汁唔算太咸有味噌香😋茶碗蒸超滑, 唔错😋沙律及雪糕糯米糍正常ok寿司介绍😝:玉子烧太甜太硬😑10贯寿司包括有三文鱼籽, 带子, 吞拿鱼, 三文鱼, 熟甜虾, 海胆, 鱿鱼, 油甘鱼, 章红鱼及吞拿鱼蓉。海胆有沙及少少腥味😑熟海虾爽口弹牙有甜味😋带子鲜甜度尚可其余嘅寿司都正常发挥, 无咩惊喜。餐厅环境:位与位之间比较狭窄, 不过店舖干净卫生, 店员有礼😘。总结: 整体食物正常发挥中规中矩, 以呢个价钱来计, 有沙律, 味噌汁, 茶碗蒸, 甜品雪糕糯米糍及10件寿司, 绝对喺抵食之选🤑。
先讲寿司以外嘅食物先😜:
味噌汁唔算太咸有味噌香😋
茶碗蒸超滑, 唔错😋
沙律及雪糕糯米糍正常ok
寿司介绍😝:
玉子烧太甜太硬😑
海胆有沙及少少腥味😑
熟海虾爽口弹牙有甜味😋
带子鲜甜度尚可
其余嘅寿司都正常发挥, 无咩惊喜。
餐厅环境:
位与位之间比较狭窄, 不过店舖干净卫生, 店员有礼😘。