2022-07-12 236 浏览
作为一个牛扒同黑松露爱好者,系网上见到竟然有餐厅有得食牛扒同时仲可以任食黑松露薯条,可以一次满足2个愿望既机会,就梗系唔会放过啦😍 依间餐厅位于人来人往既沙田新城市广场,当日6点左右去大约等左一个钟,如果大家想去既话最好提早少少避开繁忙时间。入到去店铺环境企理干净,一坐低店员仲好热心咁介绍每款牛扒既特色,态度值得赞许👍🏻🍟 黑松露薯条Order完无几耐,店员已经即刻送上2碟黑松露薯条,薯条系类似M记果种幼身薯条,上面洒上不显眼的黑松露粉,虽然睇落平平无奇,但食得出明显既黑松露味,过下口瘾系绝对冇问题😋🐮 香草平铁牛扒 +增量50%香草平铁牛扒肉质扎实中带点嫩滑,口感有别于一般牛扒,有着浓郁既牛味,配上伴碟既粗盐,第一次尝试的确别有风味。不过即使已经加左 HKD$50 增量50%,对男生黎讲份量仍略为不足,唯有食多啲薯条补数🤣🤣🐄✨ 是日特别版招牌平铁牛扒至于是日特别版招牌平铁牛扒系平铁牛扒附上粟米蓉,牛扒味度与香草牛扒差唔多,配菜既粟米蓉香甜可口。当然分量就冇增量香草平铁牛扒咁多啦,个人就觉得上面比较抵食。🍹 Dirty Lemonade 饮品方面我地加叫左杯Dirty Lemonad

🍟 黑松露薯条
黑松露薯条 & Dirty Lemonade

🐮 香草平铁牛扒 +增量50%
香草平铁牛扒 +增量50%

🐄✨ 是日特别版招牌平铁牛扒
是日特别版招牌平铁牛扒

🍹 Dirty Lemonade
饮品方面我地加叫左杯Dirty Lemonade,系自制的青柠梳打,口感清新,食左咁多牛扒同薯条之后解渴一流。

由于个人钟意牛扒配意粉,又唔会食太多薯条;而依到冇得配意粉,又唔refill薯条既情况下,性价比就比较一般。不过如果想试试平铁牛扒既特色,同埋又想丧食黑松露薯条既话,就非常推荐😆😆👍🏻
2021-09-11
黑松露薯条 & Dirty Lemonade