2019-08-02 2097 浏览
今晚要买外卖番屋企食, 东村食店不足大家都知, 买外卖通常我会去街市个边, 今日买既系呢间日式舖头, 桥寿司。呢间桥寿司舖头细细, 款式都有好多选择, 主要点左酱烧玉子手卷, 火炙三文鱼手卷, 葱拖罗小卷, 蟹柳小卷, 熟吞拿鱼小卷, 炸虾卷同埋腐皮船。落完单等左约10分钟左右就拎得, 即叫即整黎讲都算快手, 拎完外卖咋咋林番屋企开餐。手卷系有包装纸包住既, 等D紫菜唔会咁快淋, 所以食之前要做拆包装, 自己卷起个手卷佢, 结果系隔左十分钟(行番屋企)之后饭同馅热辣辣, 紫菜脆卜卜, 好新鲜既感觉! 酱烧玉子手卷超好味, CP值极高。小卷就有小小冻, 因为有D佢系整定放左系雪柜, 不过味道都唔错, 炸虾卷因为只虾要即炸, 所以就热辣辣够新鲜, 旧旧都好大旧。腐皮船size算系中size(同争X个D比较), 不过价钱合理, 味道都唔错。两个人食呢D就饱哂噜~可以多多帮衬!

两个人食呢D就饱哂噜~可以多多帮衬!
题外话/补充资料: 原来可以whatsapp 落定单, 下次就连个10分钟就悭番。
2019-07-28
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
  • 酱烧玉子手卷
  • 葱拖罗小卷