2022-10-09
「水门鸡饭」之前已经食过几次,呢间分店就系第一次去。咁啱去铜锣湾行街见到先知道系新开嘅😆 突然间挂住泰式海南鸡饭加上短期内我都唔会去泰国🇹🇭,唯有食呢间嘅鸡饭止吓瘾先啦。呢餐饭都几丰富㗎,有鸡饭有炸鸡有串烧,两位价钱总共食咗$200都唔洗。喺湾仔区嚟讲仲唔系平靓正?▫️鸡肉串烧 (HKD14/串)▫️猪肉串烧 (HKD14/串)▫️水门炸鸡件 (HKD52)▫️水门鸡饭 (HKD54)▫️香茅特饮 (HKD20)招牌菜「水门鸡饭」系必食,基本上每一枱都会见到佢嘅踪影。鸡肉已经预先去骨,方便进食。餐厅选用嘅鸡只脂肪较少而且皮都较薄,就算连皮一齐食都唔会有种油淋淋嘅感觉。鸡肉质地幼嫩,沾上特制酱汁食就更加好味😋好味嘅水门鸡当然要配上美味嘅油饭先叫做完美。油饭选用泰国香米加上泰式香料来制作,绝对做到泰国正宗风味啊。「水门炸鸡件」外层香脆可口,鸡肉就干身咗少少。餐厅名字虽然系叫「水门鸡饭」,想食其他泰式美食例如泰式无骨猪手,菠萝烧鸡炒饭,泰式干炒辣牛河等呢度都有得食。餐厅仲不定期推出新菜式,包保食客唔会食嚟食去都系𠮶几款咁沉闷😆😆⭐️不设加一
▫️鸡肉串烧 (HKD14/串)
▫️猪肉串烧 (HKD14/串)
▫️水门炸鸡件 (HKD52)
▫️水门鸡饭 (HKD54)
▫️香茅特饮 (HKD20)
⭐️不设加一