2021-01-05 67 浏览
以前成日去黄埔个间炉端烧,贵得黎又普通,不过今日发现左间平靓正既炉端烧,师傅仲要系日本人,佢d前菜真系好有日本风味,依架去唔到日本旅行,食返日本师傅整既野,当自己去左😂地道的博多风味,侍应话全部都系日本师博亲自整,仲话另一个师傅都系日本做野返黎,两个师傅都系用日文交流,真系好似去左日本咁,野食又唔错,又平又正。Lunch set 一个set有2个小食,1个主菜仲有汤同饭。小食真系好好食,食落就知好多心思,好小日本餐小食会咁用心。提一提,个芝士豆腐真系好芝士,配豉油食,系真系好好食!之后我散叫左d海鲜,蝾螺,鲜甜爽口,不过唔好咬到佢肉以外,会苦的。仲叫左福冈的烧蚝,同自家制的沙甸鱼明太子,可惜我本人真系唔系相机行先,食完先发现无影相,烧蚝真系好好食,半生熟又够爽身,钟意食好既一定要试。沙甸鱼明太子对我黎讲就咸左少少,味道都ok。白子,我最爱的白子,真系好好好好食,加埋的酸汁,真系好食到无朋友。主菜系西班牙黑毛猪眼,6成熟,入口好似食紧手咁!面头烧得好香,d油脂烧哂岀黎,我朋友戒左牛一年,佢话好似牛肉咁,鸡颈肉香口同好嫩滑,加上佢个日本蛋加酸汁,真系好滑。埋单8百几,今餐真系好低食,我同我

埋单8百几,今餐真系好低食,我同我朋友都好满意,真系平靓正