2018-03-05 9798 浏览
Heehee 小妹第一次食粥底火锅呀😍🤩之前已经听过哩间好好食 今日终于有机会去食下 记得去之前系要book位呀 如果唔系可能会无位的 价钱方面系咁嘅 每人$198 每人一份 膏蟹🦀大虾🦐大蚬 花甲 皇蚬🐚鱼🐟 共七款海鲜 汤底会有南瓜粒🎃芋头粒同埋粟米🌽 另外可以拣五款食物 如果想再加就要跟返价钱了😊☺️鲍鱼 大蚬 小妹最喜欢这两样海鲜😍🤩而家睇到都流哂口水🐷🤤食之前望下墙身 会有提示大家渌几耐 好贴心喔👍🏽☺️鲍鱼渌5-6分钟 大蚬渌20秒便可 当然我都有跟足提示啦 可以真系刚刚好 好爽口好弹牙 正呀👍🏽👍🏽花甲 黄蚬 渌2分钟 见到开口便可以了 我比较喜欢花甲 肉粒比较大粒 无沙 爽甜啲 而黄蚬的肉粒较细粒 质感一般 食落我麻麻地 仲有少少沙喔大虾🦐每人两只 好大只呀 渌个时要小心 用食物夹 夹住虾背 待虾身变橙色才可放手呢😊🙂虾肉口感好爽口弹牙 好👌🏽!膏蟹🦀每人半只 都好多膏下😍😍嘿嘿 肉质都好新鲜 蟹拑都好大只好多肉👍🏽👍🏽值得一食汤底有南瓜粒🎃芋头粒 粟米🌽全部都系我喜欢的哈哈 所以好开心😄😃等食哂所有食物后 会有待应拎碟烂饭出嚟加落去 变成粥👍🏽👍🏽真系几饱都会食得落🤣😆鸡
鲍鱼  大蚬
花甲
膏蟹
汤底
鸡软骨丸
鸡软骨丸 可能我见识少 我系第一次听第一次食 我觉得几特别㖞 真系一食会爱上 大家一定要trytry 肉丸入面都几多软骨 煮熟左 肉质都几软熟下😍👍🏽🤤
美国肥牛
梅头肉片
上面系美国肥牛 下面系梅头猪肉片 两款都系必食 平民价钱有这样的质素都已经好好 肉质好嫰滑 都几有味道 好想再encore!!!!!
芝士肠
打边炉食芝士肠是通识吧 应该系金妹牌嚟嘅 因为都好好食下 heehee👍🏽👍🏽
2018-03-04
鲍鱼  大蚬