2016-11-08 6407 浏览
同朋友系中环做完运动,想食韩国野,但又想平。一Search之下,佢出左呢间店,见佢D野食同价钱都几吸引即刻决定去试试佢呢度位唔算多,八点几到达,只有几围人。同朋友拣左Bar枱一坐底就即刻睇下个Menu,一开始完全睇唔明佢D英文,后黎先发现佢系将韩文直译番做英文,唔怪得咁奇怪原来呢度有套餐,但要行出去counter果度先见到,价钱都系$78有饭/包加汽水但我心水系泡菜薯条同炸鸡,无一个餐有齐呢两款野,结果散叫辣粟米沙律建议食左佢先,因为其他食物味太浓,食完其他再食佢就会觉得佢无味。第一啖入口,少少酸少少辣,几好食,唔错。不过略嫌佢多左D油泡菜芝士薯条佢系用片装车打芝士,虽然唔能够拉丝,但芝士味都几浓!! 但薯条唔似新鲜炸出黎,因为唔会热到辣口,只系微热。另外,因为泡菜有水,所以令到下面D薯条湿左,如果用铁板热住上就perfect啦辣味炸鸡个味唔错,我估佢为左迎合香港人既口味,所以无韩国果D咁辣,反而偏向泰式辣酱味。值得一提系呢度啲鸡件件都无骨,以呢个价钱真系抵到喊!!韩式年糕因为唔知道原来个炸鸡会有年糕,如果唔系唔会叫佢。我本身好中意食韩式炒年糕,因为中意辣同烟韧。但今次几款野入面,最唔
同朋友系中环做完运动,想食韩国野,但又想平。
一Search之下,佢出左呢间店,见佢D野食同价钱都几吸引
即刻决定去试试佢

呢度位唔算多,八点几到达,只有几围人。同朋友拣左Bar枱

但我心水系泡菜薯条同炸鸡,无一个餐有齐呢两款野,结果散叫

辣粟米沙律
第一啖入口,少少酸少少辣,几好食,唔错。
不过略嫌佢多左D油

泡菜芝士薯条
佢系用片装车打芝士,虽然唔能够拉丝,但芝士味都几浓!!

但薯条唔似新鲜炸出黎,因为唔会热到辣口,只系微热。

辣味炸鸡
值得一提系呢度啲鸡件件都无骨,以呢个价钱真系抵到喊!!

韩式年糕
烟肉粒年糕
因为唔知道原来个炸鸡会有年糕,如果唔系唔会叫佢。

我本身好中意食韩式炒年糕,因为中意辣同烟韧。但今次几款野入面,最唔好食系佢...

呢度系用粗年糕条,本应够哂烟韧,但佢地煮得唔够耐,所以唔入味,而且唔够淋,太硬啦....佢个酱唔系正宗韩式辣酱,而系泰式辣酱...失望

炸鸡同泡菜薯条都可以Encore,下次有几会想试埋佢个包餐,望张图个包入面有好多料
2016-11-02
  • Kimchi Fries