2023-01-26 634 浏览
最近做得好辛苦,真系系时候慰劳吓自己,要食丰富d,但系不能太贵,始终都要就住荷包,预算喺$100内,有特色就更好🤗 同事话我发神经, 边有咁多出奇蛋可以满足我三个愿望呢 ,我唯有用经典对白回应~《别人笑我太疯癫, 我笑他人看不穿》 🤣,就系凭住呢一股傻劲, 真系皇天不负有心人, 俾我揾到呢间Antoshimo Cafe & Bakery ,以冲绳料理为主题。叫咗个套餐,真系唔使$100,有三色野菜鸡卷+竹笼蒸饭+雪糕伴冬甩+冻饮,系咪好劲呢😂,虽然有咁多嘢食,但系一啲都唔肥腻 ,始终冲绳料理都系偏向清淡,丰富得嚟呢又唔会食滞你😜,个野菜鸡卷系用鸡肉包住甘笋和杂菜,再配清甜嘅椰菜,够健康, 个饭用个蒸笼上,够热,吾错。 其实成餐饭我觉得主角系个甜品-雪糕伴冬甩,真系冇得输🤩,热辣辣嘅冬甩, 配上冻冰冰嘅雪糕,冬甩 烟烟韧韧 , 口感一流 😋😋,就系咁样冷热交战之下,完全停吾到口,食晒🥳🥳真系劲好味😋😋我下次一定要试埋其他口味嘅冬甩。

• 冲绳海盐焦糖冬甩雪糕