2012-06-03 576 浏览
今(3-6-2012 Sun)朝早起身,不如趁早啲拎o野出深水埗畀男友兼同佢食早餐,然后佢返工,我去买𩠌.出到去会合佢后,佢带我o黎佢食过晚饭o既呢间,10:00am都未够,竟然听到有客人问系咪冇早餐?我好奇怪,不过老板就澄清话有.我同男友睇餐牌,揾极都揾唔到早餐,老板叫我o地睇后面,我反转o黎睇,啊,系全日供应o既餐单,不过有啲o野就限定早餐时段有,重要系售完即止o个只.呢o度o既早餐好得意,任你自己配搭,而且晨早都有晚市至有o既o野食.男友叫o左$26.00o既豉油皇炒河,加$2.00要冻柠茶.我要$26.00o既龙脷柳包,加$2.00要冻奶茶.落单后,亚姐问我o地加唔加o野?男友答加两份羊扒煎蛋,我即更正话唔系,系一份,另一份要炸带子煎蛋.亚姐纠正我话我o个份加o野就要加$3.00.啊,咁好啦.佢问问厨房有冇带子,厨房答冇.噢,好可惜,咁我改要炸蟹拑煎蛋啦.落好晒单,第一样o黎到o既系豉油皇炒河,份量唔系多,一o黎到我嗅到过火o既(火罗)味,但食落又冇,但唔太惹味,河粉唔会过腍而变得糊口.之后系o野饮到o黎,开头奶茶o既奶同茶味都几均匀,但饮到底又觉得奶味多啲,而且唔算滑.然后系

落好晒单,第一样o黎到o既系豉油皇炒河,份量唔系多,
豉油皇炒河

之后系o野饮到o黎,
左:冻奶茶, 右: 冻柠茶

然后系我o既龙脷柳包,净系睇外表都觉得对版,
龙脷柳包
唔似威利咁得一块猪扒就叫葡式猪扒包咁儿戏.再揭开o黎睇,
大件龙脷柳
件龙脷重大件啲o架.

男友只想试少少,佢食啲啲龙脷柳,话好热,我叫佢分一半啦,佢就用汤匙o黎分,亚姐问我要唔要刀?我答好吖,唔该.亚姐好细心呢.

咁我切开一半同男友share,汉堡包软熟,龙脷柳亦软滑,配上足够o既蕃茄片,生菜同沙律酱,其实唔差.

然后两份煎蛋都到o黎,炸蟹拑size比我想像中细,但o个pat沙律酱真系大优惠,畀咁多
炸蟹拑煎蛋
我又将切开一半蘸沙律酱食,唔…蟹拑腍o左,重有啲鯹.

而煎蛋就冇乜问题啦.至于男友o既羊扒煎蛋呢,
羊扒煎蛋
羊扒竟然有两件,不过睇个样似肥牛多啲,但又连住骨,唔系肥牛o黎.食落,好软熟,烧汁亦食到有红酒味,冇偷工减料.

menu
2012-06-03
$29.50 (早餐)