2015-10-12 2066 浏览
近期最钟意去既餐厅,系居酒屋。两个人坐得舒服,一班人食得开心,有空间俾你坐耐D,倾下偈轻松下。但系居酒屋一般都偏贵……又系土地问题,坐得咁耐自然要俾番场租。当然,有D居酒屋极高质素,自然收费就更贵,无话岩唔岩,只系我食唔起。今次系一个月内第二次黎到鸣门鱼市场居酒屋,咁短时间去而复返,唔系试过好多次。但系呢间居酒屋系几唔错-我好直接咁讲-价钱唔平,但系相比起其他居酒屋唔算贵,再加上近来做紧推广,令再黎既成本低好多,下文再详讲;另外,食物质素唔差,其实几ok;三黎环境、服务真系几好,几舒服……近年食野都好讲求服务质素,不食嗟来之食,环境好的先叫「放松一下」,如果唔系就真系纯粹「揾食」……之类之类……话休絮烦,首先入到门口,就见到用东亚咭卖单,叫野饮可以半价,包括有酒精野饮,睇到呢度真系身心开朗;仲未够!要够两杯仲会送多个蟹肉蟹籽沙律,虽然唔系咩贵野,但其实系开心既!各资深食家应该好熟悉,如果系银行同餐厅做呢D Joint promotion,通常都系咁意送杯无酒精饮品就算,唔会有咁多野送,仲包括埋D Sake啊咁,都可以半价。所以就叫左呢两杯:Orion 啤酒柚子蜜送既蟹肉蟹籽沙律,无咩特
所以就叫左呢两杯:
Orion 啤酒
柚子蜜
送既蟹肉蟹籽沙律,无咩特别:
牛肉寿喜烧,唔理正唔正宗啦,冬天开始转冻,好钟意咁样食D热辣辣既野,牛肉唔错,有牛味唔会太韧,加埋只蛋落去,暖笠笠太正斗了:
蒜香鸡软骨(之类啦),几好食,软骨当然味淡,够热又加左蒜就好香口,岩送酒::
天妇罗热稻庭乌冬,鲣鱼汤底,烟烟韧韧,唔错,但系个天妇罗既色水话俾我听,可能用D油要换一换啦:
烧秋刀鱼,味道OK:
味道未系超凡入圣,但系整体食落系舒服既。然后,食左4百几蚊,就送左4张呢只coupon,下次食野食200蚊就可以用1张,即系半价罗!半价就真系好抵啦!只可平日晚餐用,想饮两杯轻松下,食物OK好食,黎呢度就几岩。不过我又星期六去,上次有个几张Coupon就用唔到。另外,可能系因为呢间生意唔系太好,我见佢唔系好Full,所以先有咁既Promotion,应该真系可一不可再,要把握机会啦!
真系值得食,所以我推介。虽然系集团,但系系值得去既!
2015-10-10
  • 牛肉寿喜烧