2006-01-05
寻日同朋友去ifc 睇戏,揾匀成间ifc都决定唔到食咩好,结果就黎左呢度,贪佢就o系戏院隔离。两个人share左一份set dinner同一个salad。set dinner个appetiser已经唔记得左系咩....净系知有菠菜,味道淡淡的,唔系几啱我胃口。汤要左牛肉杂菜汤,得好少好碎既牛肉,杂菜就ok多,有D微酸都几醒胃。main dish系鸡柳并煎鹅肝唔记得配咩sauce,鹅肝煎得几香口,不过就得一小块,唔多够,鸡柳就有两块,唔太油腻亦唔干身,几好。另外仲有个salad系烟三文鱼牛油果杂菜沙律,烟三文鱼有三块,同平时食开o个D差唔多,冇mud特别,牛油果煮得好淋身,不过我本身就对牛油果麻麻地,所以都冇咩意见。个醋真系好酸,D菜点佢黎食又酸得滞,唔点又觉得佢又干又淡,所以最后决定放弃。我好钟意上餐茶o个个茶壶同茶杯,好靓~杯旁仲放左一片朱古力~环境好舒服,侍应都好有礼貌,而且亦唔算好贵,overall都满意的!